Vrem să vă ajutăm pe voi antreprenorilor, dar și pe voi, colegii noștri de branșă, să trecem la următorul nivel.
Astăzi o să vorbim despre the blaming game, cum ne place nouă să-i spunem. Adică ba e vina mea, ba e vina ta. Un blaming game care nu doar că nu ajută pe nimeni, dar demoralizează întreg procesul, face ca relația dintre cele două părți să devină tensionată, un joc care nu are niciun sens și nu ar trebui să existe, mai ales în acest domeniu.
The blaming game este motivul numărul unu pentru care colaborările dintre cele două părți se destramă și probabil cel mai ușor mod prin care fie o parte, fie cealaltă ajunge să aibă o părere mai mult decât negativă despre acest domeniu și mai ales despre serviciile sau modul sau modul prin care reușim să creștem businessuri, să scoate în evidență servicii, beneficii și multe alte lucruri pe care le facem din toată inima pentru clienții noștri și, desigur, pentru public.
Ei bine, acest joc a început acum mult timp în urmă, în momentul în care oricare dintre cele două părți refuză să privească o situație într-un mod obiectiv. De cele mai multe ori, pentru că noi înșine, ca antreprenori, am pus mult suflet în ceea ce facem, refuzăm să vedem adevărul, iar agențiile sau freelancerii cu care colaborați de cele mai multe ori își impun niște limite foarte basic, pe care nu-și doresc să le întreacă, le acceptă și refuză să evolueze și să treacă la următorul nivel.
Astăzi o să discutăm despre câteva greșeli pe care fie o parte, fie cealaltă le fac și o să căutăm niște soluții pentru ele, astfel încât data viitoare să știi când să tragi un semnal de alarmă și să te gândești de două ori înainte de a porni un conflict.
1. Prima oară, din partea antreprenorilor
Aici, în cazul de față, scuză numărul 1 este „Am făcut tot posibilul”. Multe business-uri pe care le-am întâlnit de-a lungul anilor își doresc o baghetă magică, care să le ofere rezultate uriașe cu minim de investiție. Lipsa de asumare nu înseamnă decât că nu au un business plan bine pus la punct, de la strategiile de marketing până la PR. Întâlnim des confuzii, pentru că antreprenorii cred ca marketingul, de la Facebook și Instagram, ajunge la îmbrăcat clădiri.
A doua scuză este “Am mai făcut asta, ce îmi garantează mie că o să meargă cu tine?“. Păi, dacă ai mâncat o sămânță stricată, asta înseamnă că toate de acum înainte vor fi? Nu, înseamnă că nu ai fost tu suficient de atent astfel încât să nu alegi una stricată. See what we did here?
A treia și ultima scuză de astăzi este “N-am nevoie de asta. Nu văd sensul în a o face.” Evenimentele din ultimii ani dau totul peste cap. Numărul de utiizatori de internet, Facebook, Instagram a crescut enorm de mult. Dacă mamaie nu știa ce e ăla Facebook, acum dă like, iar copilul care acum 3 ani ieșea în parc, acum stă pe Reels.
2. Apoi, din punctul de vedere al antreprenorilor
Și în cazul lor, prima scuză e tot că „Am făcut tot posibilul”. Chestia asta nu e niciodată adevărată, pentru că întotdeauna poți veni cu ceva nou, poți crea o strategie nouă, poți să-ți lărgești echipa. Sunt o mulțime de modalități prin care poți să vii întotdeauna cu o schimbare, esențial este să-ți dorești să faci asta și să nu te oprești din a lupta pentru visul tău.
O altă scuză pe care o auzim super des și care ne dezamăgește extrem de tare este legată de piață. Mulți dau vina pe piață pentru eșecul lor, crezând că o sa îi ajute în vreun fel să evolueze sau să ajungă în top, acolo unde îsi doresc. Dacă ai impresia că piața e zgârcită și nu e dispusă să plătească pentru produsul tău, înseamnă că în realitate, produsul tău nu merită. De aici înainte e important să faci TU ceva ca să îmbunătățești situația – nu să aștepți să se schimbe trendul în piață.
Acestea fiind spuse, rEVOLUTIONARULE, suntem la un click distanță atunci când ai o nelămurire despre cum ar trebui să abordezi piața. În ceea ce privește problemele în promovarea online, avem un video pregătit de Alex Ilie din care vei afla mai multe. Aruncă o privire!